Musks vändning: Fortsätter betala för Starlink i Ukraina

2022-10-17 08:35  
Elon Musk. Foto: Carina Johansen/NTB/TT

Elon Musk svänger om Starlink. Mångmiljardären fortsätter att betala ur egen ficka för de kommunikationssatelliter som skickas till Ukraina, uppger han på Twitter.

Musk, ofta kallad en av världens rikaste män, backar därmed från de krav om bidrag från den amerikanska militären som han nyligen riktade mot Pentagon.

"Skit samma ... Även om Starlink fortsätter att förlora pengar och andra företag får miljarder av skattedollar kommer vi fortsätta att finansiera Ukrainas regering helt gratis", skriver Musk på Twitter.

Till Financial Times bekräftar 51-åringen att han kommer att fortsätta betala satelliterna "på obestämd tid".

Sedan i våras har Starlink-satelliter försett delar av Ukraina med satellitbaserat internet. Hittills har ungefär 20 000 satellitenheter från företaget donerats till det krigsdrabbade landet, och Musk skrev på Twitter förra veckan att "operationen har kostat Space X 80 miljoner dollar och kommer att överstiga 100 miljoner dollar i slutet av året".

Satellitnätet Starlink är en underenhet till Elon Musks rymdbolag Space X.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt