Motbjudande använda grisig pekskärm

2011-06-07 15:53  

Pekskärmar på biljettautomater och prisfrågeterminaler i livsmedelsaffärer kan fylla användaren med äckelkänslor, visar undersökning.

Högskolan i tyska Niederrhein fick i uppdrag av en tillverkare av fingerskydd vid användning av pekskärmar att ta reda på användarnas inställning till sådana skärmar.

54 procent tycker illa om att använda pekskärmar som används av många, exempelvis i biljettautomater, i parkeringsautomater eller vid grönsaksvågen i livsmedelsaffären.

Även om det inte gick att mäta upp hälsovådliga halter av bakterier på skärmarna upplevde många att skärmarna innebär problem med hygienen.

På en vidare förfrågan uppgav 48 procent av de tillfrågade att de skulle använda fingertoppsskydd, om sådana fanns tillhands, innan de började trycka på skärmsymbolerna.

30 procent av de tillfrågade trodde att det var möjligt att överföra infektioner genom att nudda skärmen med ett oskyddat finger, medan 70 procent inte trodde på smittspridning via skärmen.

460 människor i städer med fler än 200000 invånare tillfrågades. Hälften uppgav att de använde offentliga pekskärmar mer än en gång i veckan.

Håkan Abrahamson

Mer om: Smitta Pekskärm

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt