Molnet sänker interna datacenter

2016-01-18 12:43  
Foto: Alamy

Trenden mot molntjänster gör det svårare för teknikleverantörer till företags interna datacenter. Intel har tappat fyra procentenheter av tillväxten på området under det senaste kvartalet.

– Jag tror att företag inte uppgraderar sina egna datacenter eftersom allt ändå konvergerar mot molnet, säger Kevin Cassidy, analytiker på Stifel Nicolaus and Co till nyhetsbyrån Reuters.

Intel, världens största chiptillverkare, sålde datacenterutrustning för 4,31 miljarder dollar i fjärde kvartalet (som tog slut sista december), en stor besvikelse enligt analytikerna. Jefferies & Co hade till exempel förväntat sig att Intel skulle ha sålt för ytterligare 110 miljoner dollar.

Försäljningen ökade fyra procent, vilket innebär att tillväxttakten avtar eftersom den låg på åtta procent kvartalet innan.

Det här är extra allvarligt i ljuset av att världens pc-försäljning dyker och har gjort så rätt många år nu. Det försöker Intel ta igen på avancerade servrar.

I sammanhanget är det symptomatiskt att Microsoft nu trappar upp ett priskrig med Amazon om molntjänster. För ett par veckor sedan sänkte Amazon priset med fem procent på sitt Elastic Compute Cloud för Linux. Nu sänker Microsoft priset med upp till 17 procent på Azure, närmare bestämt på virtuella instanser av Windows Server på D-serien, skriver All About Microsoft.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL