Digitalisering

Mobiljättarnas senaste skrytmodeller

Samsung visade upp sin Galaxy Note Edge på teknikmässan IFA i Berlin. De flesta funktioner är likadana som på Note 4, men en sak skiljer sig markant. En böjd skärm som böjer sig runt kanten på mobilen. Foto: TT
Galaxy Note 4 har benämnts som stjärnan i Samsungs senaste linje. Den har som sina företrädare en 5,7 tum stor skärm. Den här gången har Samsung lagt till funktioner från sitt flaggskepp Galaxy S5, såsom en hjärtfrekvensmätare och en kamera på 16 megapixel. Baksidan ser ut som läder, men består av polykarbonat.
Sonys Experia E3 är en budgetmobil med något nedtonade egenskaper. Till skillnad från Z3 är den inte vattentät men har samma design. Den har också en 1,2 GHz processor och en 5 megapixel kamera.
Sonys andra release, Xperia Z3, är vattentät och har ett nytt sätt att koppla upp sig mot ett PS4 så att användaren ska kunna spela spel på mobilen. 2,5 GHz processor och en 20,7 megapixels kamera samt Android 4.4.4 KitKat är andra funktioner. Den stora dragaren är att batteriet ska klara två dagar utan laddning.

Vattentäta, böjda skärmar och kameror med 20,7 megapixel.<br/> Här är mobiljättarnas senaste tillskott till telefonmarknaden.

Publicerad

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här