Mobiljättarnas bråk kan stanna upp teknikutvecklingen

2010-11-01 14:24  

Apple svarar på Motorolas stämning med samma mynt. Frågan om vem som äger patentet till att knipzooma på pekskärmen blir allt dyrare.

Apple stämmer Motorola för patentintrång och menar att Motorolas avancerade telefoner, såkallade smartphones, bryter mot Apples immateriella rättigheter.

Det skriver Bloomberg News.

Stämningarna, som omfattar tre patent, avser Motorolas produkter Droid, Devour i1, Charm, Backflip och Cliq.

I oktober stämde Motorola Apple för patentintrång gällande Apples Iphone, Ipad, Itouch och vissa Mac-datorer.

Då lämnade Motorola in en stämningsansökan mot Apple för patentintrång gällande Apples Iphone, Ipad, Itouch och vissa Mac-datorer.

I stämningsansökan framgår att Motorola menar att Apple använt sig av patenterad teknik tillhörande Motorola, skriver Financial Times.

- Motorola är den aktör med flest och starkast patent i sin upphovsrättsliga portfölj. Vi kommer med kraft att försvara dessa rättigheter, sade Jennfier Erickson, presstalesman för Motorola.

Apple ligger även i tvist angående rätten till patent med Nokia, Google och HTC.

Om dessa stora bolag inte kan kompromissa och låter tvisterna pågå i åratal kan den snabba utvecklingen på marknaden saktas ned avsevärt, skriver FT.

Jonas Melzer

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt