Mobilen tolkar vid Japanbesök

2014-11-06 15:23  
Utländska turister och japaner ska kunna konversera med den mobila översättningstjänsten Jspeak. Foto: DoCoMo

Japanska mobiloperatören DoCoMo erbjuder utländska turister en app som översätter till och från japanska under besöket.

Jspeak kallas tjänsten som aktiveras från måndag den 10 november. Den baseras på översättningstjänsten Hanashite Hon'yaku som finns tillgänglig för DoCoMos kunder i Japan.

Med appen Jspeak ska turister som inte kan tala japanska få hjälp att förstå, men även omvänt kan japaner få turistens svar översatt till japanska.

Konversationen sker både som tecken och som röstuppläsningar. Inledningsvis finns 700 fraser kopplade till restauranger, transporter, hotell, handel och sjukvård. En användare kan även skapa egna fraser.

Översättningen sker till och från japanska på tio språk: engelska, franska, tyska, kinesiska, indonesiska, italienska, koreanska, portugisiska, spanska och thailändska.

Appen finns för Android 4.0 och 4.4. Priset för en veckas användning ligger på motsvarande 7 kronor, för en månad kostar tjänsten strax över 20 kronor.

Håkan Abrahamson

Mer om: App DoCoMo

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt