Mobilen blir billigare som kortterminal

2012-05-10 14:14  

Nu blir det rimligt att ta betalt även för en kopp kaffe med kort, och med mobilen som kortterminal. Det är svenska Izettle som i dag slopar den fasta avgiften vid korttransaktioner.

Transaktionskostnaden med Izettle är nu 2,75 procent för de flesta kort, eller 27,5 öre på en tia. Det betyder att det blir relevant att använda tjänsten även för småbelopp.

Izettle som är med på Ny Tekniks lista över de 33 hetaste teknikbolagen i Sverige, har hittills även tagit ut en fast avgift på 1,50 kronor per transaktion, vilket gjort tjänsten relativt dyr för låga belopp.

Förutsättningen för att slippa den fasta avgiften är att man använder den speciella kortläsaren som kopplas till Iphone eller Ipad. Den fasta avgiften tillämpas annars fortfarande, plus 3,5 procent av beloppet för alla kort.

Izettles tjänst innebär att vem som helst kan ta emot kortbetalningar genom att använda Iphone eller Ipad som kortterminal, utan abonnemangskostnad. Betalningen signeras med fingret på skärmen.

En liknande tjänst drivs sedan tidigare av amerikanska Square men fungerar bara med kort med magnetremsa, till skillnad från Izettle som hanterar chipkort.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt