Mobilbot mot batteriångest

2013-11-18 09:55  
Fujitsu Arrows Z FJL22 börjar säljas i Japan 22 november. Foto: Fujitsu

Arrows Z FJL22 är den smarta mobilen för dig som oroas över svag batterikapacitet.

Fujitsu har tagit fram en smart mobil som uppges hushålla effektivare med batteriladdningen än de flesta andra mobiltelefoner, och som kan få en extrados när laddningen börjar tryta på 10 minuter.

Batteriet på 2600 mAh assisteras av flera strömsparfunktioner, exempelvis ett ram-minne som tillfälligt lagrar stillbilder som visas på tunnfilmsskärmen och möjligheten att koppla upp samtidigt mot 4g LTE, 3g och wifi. Operativsystem är Android 4.2.

Mobilen kan laddas till 30 procent kapacitet på 10 minuter från det att mobilen varnar för låg batterikapacitet (15 procent kapacitet kvar), för den som upptäcker låg batterinivå strax innan man ska gå hemifrån.

Med en fingeravtryckssensor låser man upp mobilen, och Fujitsu lovar 30 procent kortare svarstid vid upplåsning än för tidigare modeller. Arrows-mobilen är vattenskyddad enligt IPX5/8 vilket bland annat betyder att den klarar att ligga på 1,5 meter djupt vatten i 30 minuter.

Mobilen börjar säljas i Japan i slutet av den här veckan.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt