Mittmedia inrättar tjänst som API-redaktör

2016-03-02 14:09 Elsa Persson  
Foto: Pixabay

En ny redaktör på mediekoncernen Mittmedia ska göra data från företag och myndigheter tillgängliga för allmänheten som nyhetsflöden.

Mediekoncernen Mittmedia använder sig redan tidigare av robotjournalister för att skriva om sport och väder. Nu tillsätter de en tjänst som API-redaktör, skriver tidningen Journalisten. Till skillnad från de mer avancerade robotjournalisterna som hämtar information från flera källor, kommer API-redaktörens roll bli att skapa flöden som är intressanta från en källa i taget och koppla in dem till Mittmedias system.

– I vissa fall kommer det integreras så det publiceras rakt ut till användaren. Så att Mittmedia blir en plattform för externt material och eget material samtidigt. Lite som att TT idag är ett slags externt flöde, som alla andra medier integrerar på sina sajter. Det här är ungefär samma sak fast andra typer av flöden, säger Robin Govik, redaktionell affärutvecklingschef på Mittmedia om tjänsten till tidningen.

Govik säger också att flödena ofta kommer att bygga på öppna API:er som SMHI eller Trafikverkets väginformation. På Mittmedias intranät beskrivs den nya tjänsten som "ett sätt för till exempel myndighet, ett företag eller annan aktör att göra data tillgänglig för allmänheten", skriver Journalisten.

Elsa Persson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt