Minus fyra miljoner i Jens of Swedens konkurs

2005-11-09 15:07  
Jens Nylander

I dag onsdag var det edgångssammanträde i konkursmålet för mp3-spelarföretaget Jens of Sweden. Bouppteckningen visar en brist på cirka 4 miljoner kronor. Drygt 2 miljoner kronor är leverantörsskulder.

Jens Nylander.
Bouppteckningen tar upp skulder på 5,5 miljoner kronor och tillgångar på 1,5 miljoner, rapporterar webbtidningen Realtid.se från edgångssammanträdet i Västerås.

Varumärket Jens of Sweden finns inte med som tillgång i boet eftersom det är registrerat på Jens Nylander personligen. Inte heller domänadressen jensofsweden.se är med i bouppteckningen eftersom den ägs av det bolag som Jens Nylander ska driva vidare, Jos AB.

Bland fordringsägarna finns organisationen Copysweden som kräver Jens of Sweden på så kallad kassettersättning som läggs på försäljningen av mp3-spelare och som ska utgöra ersättning till artister och musikförlag.

Löneskulden är på 485.000 kronor vara 120.000 är krav från Jens Nylandes sambo Cecilia Janås.

Datatidningsförlaget IDG förlorar 120.000 kronor i obetalda annonser och elleverantörer Storel i Lilla Edet har krav på lika mycket.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt