Minskad efterfrågan på it-konsulter

2009-06-25 10:37  

Flertalet stora konsultköpare kommer att minska efterfrågan på it-konsulter den närmaste tiden. Det visar en undersökning från Madeo.

33 svenska företag svarade i Madeos undersökning på frågor om behovet av it- och teknikkonsulter. Fler än hälften av företagen, 58 procent, uppger att de minskat sina konsultköp jämfört med för ett år sedan.

Knappt hälften av företagen, 48 procent, uppskattar vidare att de har färre konsulter än idag om de blickar ett år framåt i tiden.

En majoritet av företagen arbetar mot att konsolidera inköpen av konsulter till färre antal. Främst beror detta på att företagen anser att kostnaderna för konsulterna är för höga, vilket 76 procent svarade. 42 procent av företagen upplever att de har dålig kontroll och överblick av det samlade konsultköpet i företaget.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt