Miljardär: Steve Jobs var som Joakim von Anka

2012-02-28 08:02  

Warren Buffett, en av världens rikaste personer, liknar Applegrundaren Steve Jobs vid Joakim von Anka som älskar att bada i sina pengar.

Warren Buffett avslöjade i går i en intervju med CNBC hur mycket Steve Jobs älskade pengar, riktiga pengar på kassakontot, inte pengar placerade i aktier.

Han sa inte direkt att det var Joakim von Anka han tänkte på, men associationen till den pengabadande serieankan ligger nära.

- Steve Jobs ringde mig för några år sedan och berättade att Apple hade mer pengar än man kunde göra av med. Vad ska jag göra med dem?, frågade Steve Jobs mig berättade Warren Buffet, känd för sina lyckosamma aktieplaceringar.

Warren Buffett sa då att det bara finns fyra saker att göra:

1.    Återköp av aktier
2.    Aktieutdelningar
3.    Företagsköp
4.    Behålla pengarna på kontot

- Steve Jobs sa till mig att man inte hade några planer på dyra företagsförvärv. Då frågade jag honom om han ansåg att Appleaktien var undervärderad. Ja, sa han. Jag tycker att aktien är väldigt undervärderad, berättade Warren Buffett.

Steve Jobs fick då rådet att köpa tillbaka Appleaktier från marknaden för att få upp aktiekursen.

- Men vad gjorde han? Ingenting! Han gillade helt enkelt att ha kontanterna, avslöjade Warren Buffet för CNBC-programmet Squawk Box.

Lars Anders Karlberg

Mer om: Steve Jobs

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt