Microsofts plan: Stoppa appar utanför Windows

2017-02-28 08:50  

TEKNIKSVEPET. En uppdatering av Windows 10 kan innehålla varningar för appar utanför Windows Store. Läs ett urval av de senaste tekniknyheterna här!

MSPoweruser rapporterar att Microsoft i detta nu testar en uppdatering av Windows 10 som syftar till att stoppa appar utanför Windows Store. I nuläget är det en funktion som är tänkt att kunna stängas av - men vem vet om den tanken håller i sig, skriver Mashable.

På söndagen krashade en drönare försedd med GoPro-kamera in genom lägenhetsfönstret hos en 66-årig kvinna i New York, rapporterar Mashable. Ägaren gav sig inte till känna, men lyckligtvis blev kvinnan inte träffad. Även om det ska ha varit nära ögat.

Samtidigt rapporteras att en användare vars drönare knockade en kvinna medvetslös har dömts till 30 dagar i fängelse. Domen, som beslutades om i Seattle, inkluderar även böter, skriver Engadget.

Kinesiska flottan planerar för ett nytt stridsskepp i formen av en trimaran, rapporterar Futurism. Designen ska göra det möjligt få plats med fler helikoptrar och andra fordon på däck.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt