Microsofts hälsoarmband är bara början

2014-10-30 13:51  
Microsofts hälsoarmband Band. Foto: Microsoft

Microsoft presenterade i veckan Microsoft Band – ett hälsoarmband med tio avancerade sensorer. Armbandet är dock bara en pusselbit i Microsofts ambition att samla personliga hälsodata från alla människor i världen.

Microsoft Band mäter bland annat mäter antal steg, puls och steglängd, och visar sms, twitterinlägg och mejl. Målen är enligt Microsoft två: Att få människor att må bättre och också att bli mer produktiva.

Därför lanserar Microsoft även molntjänsten Microsoft Health som siktar på att samla in data inte bara från Band, utan från alla tänkbara hälsoappar och sensorprylar. Health fungerar bland annat med smarta Android-klockor, och samarbete finns redan med pryl- och appföretag som Jawbone och Runkeeper med flera.

Genom massiv dataanalys av alla människors hälsodata ska Health kunna svara på frågor som "sover jag mycket de dagar jag har många möten?".

Appar för Health finns för IOS, Android och Microsoft Phone, och sensormodulerna i hälsoarmbandet Band licensieras även till andra tillverkare.

Mats Lewan

Mer om: Microsoft Jawbone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt