Digitalisering

Microsoft tappar i app-toppen

Microsofts vd Satya Nadella. Foto: Microsoft

Facebook och Google dominerar totalt i toppen när de gäller de mest använda apparna i USA. Microsoft tar sig inte ens in på topp 25.

Publicerad

Tidningen Quartz har tillsammans med Comscore ställt samman data över vilka 25 appar som amerikanen oftast öppnar i mobilen och det är tydligt vem som är kung när det gäller att locka mobilanvändarna. Mark Zuckerberg och hans Facebookapp hade nästan 126 miljoner unika besökare i juni i år. På andra plats kommer Googles videotjänst Youtube som lockade nära 99 miljoner unika besökare samma månad enligt undersökningen. På tredje plats återkommer Zuckerbergs företag med sin meddelandeapp Messenger. Sedan ockuperar Google igen platserna 4 till 7 innan Pandora Radio tar sig in på plats åtta.

Tidigare har Microsofts Skype funnit med på listan men i juni kvalade den inte in bland de 25 oftast använda apparna. Det visar att Microsoft fortfarande har svårt att locka de mobila användarna trots att företaget jobbar hårt på sin satsning med mobilitet och moln som första prioritet.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här