Microsoft kör Äkta människor på Xbox

2014-04-07 14:21  
Lisa Pagler ur SVT:s Äkta människor. Foto: TT

Microsoft kopierar det svenska succéformatet och lanserar det på Xbox-konsoler.

Nu storsatsar Microsoft genom att lansera en egen version av svenska succéserien Äkta människor på sina Xbox-plattformar, skriver The Independent.

Serien som kallas Humans handlar precis som den svenska versionen om robot-hembiträden som gör uppror mot sina ägare. Serien kommer att ha premiär på Xbox och Storbritanniens Channel 4 samtidigt någon gång under nästa år.

– Humans ifrågasätter inte bara personliga relationer, vi älskade också hur den här sci-fi-serien leker med verkligheten och vår koppling till teknologi, sa Nancy Tellern, ordförande för Microsofts Xbox Entertainment Studios, enligt The Independet.

Tanken är att Xbox ska bli mer lik tjänster som Netflix med egenproducerade serier för att profilera plattformen som mer än en spelkonsol.

Humans kommer att produceras av Kudos som också gjort serier som Broadchurch och Spooks. För skrivandet står Sam Vincent och Jonathan Brackley som ska göra en engelsk anpassning av Sveriges Televisions thriller-format.

Niklas Svahn

Mer om: Microsoft

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt