Microsoft köper spelteknik av Intel

2015-10-05 09:20  
Havoks motor finns bland annat i Halo-spelen Foto: AP/TT

Fysikmotorn Havok hamnar hos Microsoft som en del i jättens satsning på spel. Nu ska den anpassas den för molnet.

Microsoft fortsätter att investera i spelteknik. Nu köper företaget fysikmotorn Havok som används av speltillverkare som till exempel Nintendo, Sony och Ubisoft för att skapa 3D-världar där fysiska objekt faller, exploderar och krockar med varandra på ett realistiskt sätt. Företaget bakom Havok har varit i Intels ägo sedan 2007, men har fungerat som ett eget bolag och licensierat tekniken vidare till spelutvecklare. Microsoft har använt den för sina populära Halo-spel till Xbox.

Microsoft meddelar i ett blogginlägg att företaget kommer att fortsätta att licensiera tekniken även i fortsättningen. Microsoft meddelar i samma blogginlägg att företaget kommer att fortsätta att utveckla Havok så att motorn ska fungera bättre tillsammans med de molntjänster som Microsoft idag erbjuder spelutvecklare för att ge extra beräkningskraft för att skapa avancerade spelvärldar.

Missa inget - prenumerera på Digital Teknik!

Mer om: Microsoft Intel

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt