Microsoft köper Minecraft för undervisning

2016-01-19 14:17  
Minecraft, även för undervisning Foto: Pixabay

Minecraft har redan haft framgångar som läromedel. Nu vill Microsoft bygga vidare på de framgångarna genom att satsa på en speciell Minecraftversion för skolan.

Minecraft Edu är en speciell version av Minecraft framtagen av lärare för att fungera i klassrummet. Företaget bakom, Teachergaming, har samarbetat med Microsoft sedan företaget köpte Mojang och Minecraft. Nu går Microsoft ett steg längre och köper Minecraftedu för att införliva det i en ny version av Minecraft döpt till Minecraft: Education Edition.

Enligt Teachergaming kommer den gamla varianten av Minecraft Edu att fortsätta att fungera, men Microsoft kommer att erbjuda rabatt för alla skolor som väljer att följa med till den nya Minecraft: Education Edition när den kommer i sommar.

I Minecraft Education Edition ska det enligt Microsoft finnas nya möjligheter för lärare att skapa relavant material och för att samarbeta med eleverna i klassrummet.

 

Jonas Ryberg

Mer om: Minecraft

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt