Microsoft: ”Förintelsen är en lögn” raderat som sökförslag

2018-03-19 11:13  
Sökmotorn Bing och internettjänsten MSN har tagit bort automatiska sökförslag som ”Förintelsen är en lögn” som tidigare föreslagits när användare sökt på ”Förintelsen är”.

Sökmotorn Bing och internettjänsten MSN tar bort automatiska sökförslag som ”Förintelsen är en lögn” som tidigare föreslagits när användare sökt på ”Förintelsen är”, skriver Expressen.

Efter kraftig kritik har även Microsoft tagit bort en del av de automatiska förslag som kommer upp när användare skriver in ord eller meningar på deras sajter.

”När vi får kännedom om automatiska förslag på sökord som står i strid med våra policyer vidtar vi åtgärder för att ta bort dem”, skriver Microsofts kommunikationschef Johanna Snickars, i ett mejl till Expressen.

Sökmotorer erbjuder ofta förslag på sökningar som baseras på vanliga sökningar som andra har gjort, men efter att det uppmärksammats att flera sökmotorer föreslår just "Förintelsen är en lögn" eller ”Förintelsen är en bluff” och slussar användare direkt till högerextrema sajter som Nordiska motståndsrörelsen, har flera sökmotorer valt att ta bort en del av alternativen.

Sökjätten Google som även äger videotjänsten Youtube har även de tagit bort flera automatiska sökalternativ.

Angelica Söderberg

Mer om: Microsoft

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt