Mer digital teknik i undervisningen

2015-07-09 07:36  

Regeringen vill att lärare i grund- och gymnasieskolan ska bli bättre på att använda digital teknik i undervisningen. Därför får Skolverket i uppdrag att föreslå hur det ska gå till.

I uppdraget ingår också att titta på hur tekniken kan underlätta lärarnas administrativa arbete, skriver Dagens Nyheter.

– En sak som stjäl mycket tid är datasystem som inte fungerar. Här ska man kunna få stöd i att lägga upp arbetsmetoder för att ge lärare och rektorer mer tid till sitt huvuduppdrag, säger utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) till tidningen.

Fridolin hoppas att insatsen, som är en del i regeringens nationella skolutvecklingsprogram, ska överbrygga digitala klyftor i skolan.

Skolverket har pekat på att tillgången på datorer har ökat kraftigt för både lärare och elever, men fler datorer har inte lett till att IT används mer i undervisningen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt