... Men här samarbetar de med Ericsson

2017-03-24 06:00  
Ciscos styrelseordförande John Chambers var drivande i att skapa partnerskapet mellan Ericsson och Cisco. I Ny Teknik i november 2015 berättade han att det var han som ringde upp Hans Vestberg och tog initiativet. Foto: Jörgen Appelgren

I november 2015 publicerade Ericsson och Cisco avsiktsförklaringen att de tillsammans ska skapa framtidens nät. Hittills är samarbetena få.

Både Ericsson och Cisco har utvecklat NFV-produkter för fasta och mobila telenät. Gentemot vissa kunder samarbetar de två företagen, men i andra fall är det ren konkurrens mellan de två telejättarna.

När Ericsson ska berätta vad samarbetet handlar om så pekar de på mobiloperatören Vodafone Hutchison i Australien, som köpte virtualisering av stamnätet (kärnnätet) och IP-nätet. I detta fall levererar Ericsson sin Cloud Manager, som jobbar i datacentret. Cisco levererar sin Network Services Orchestrator, som konfigurerar tjänster i transportnätet mellan de lokala mobilväxlarna.

Samtidigt betonar Ericsson att de i andra fall kan samarbeta med andra än Cisco.

– DNA innebär en modernisering av Ciscos produkter för Enterprisesegmentet (privata nät). Det är inte ett fokusområde för partnerskapet och ett område där Ericsson inte är aktivt, säger Martin Zander på Ericsson, strategiskt ansvarig för samarbetet med Cisco.

När Cisco utvecklade orkestreringen för DNA, som du kan läsa om här bredvid, så var det alltså ett rent Cisco-projekt.

Gilla Ny Teknik på Facebook                                         

Göte Andersson

Mer om: Cisco Ericsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt