Markera text och stryk under i pdf-dokumentet

2010-02-26 12:27  

Gulmarkera och stryk under text i pdf-dokumentet. Och konvertera till Office-dokument. Det går bra i en ny pdf-läsare som utmanar klassiska Adobe Reader.

Det är det amerikanska företaget Nuance som lanserar en egen pdf-läsare, som direkt utmanare till Adobe Reader.

En välkommen funktion, som åtminstone undertecknad aldrig lyckats göra i Adobe Reader, är möjligheten att stryka under, stryka över och gulmarkera text i pdf-dokument. Behovet av att skriva ut dem minskar då omdelebart.

En annan är att kunna konvertera pdf-dokumentet till en word- eller excelfil. Konverteringen sker i en nättjänst som programmet är anslutet till (om man vill) och det nya dokumentet returneras efter ett par minuter, som en bilaga i ett mejl.

Nuance Pdf Reader startar dessutom betydligt snabbare än Adobe Reader, och enligt Nuance tar den bara en femtedel så mycket diskutrymme. Båda programmen är gratis.

Nuance är mest känt för programvara för röststyrning och äger sedan 2007 även tekniken T9 som används för sms i mobiltelefoner.

Mats Lewan

Mer om: pdf Adobe

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt