Magic Leap – tekniken som lurar dina ögon

2015-02-19 12:27  
Magic Leaps teknik projicerar virtuella objekt in i ögat så att de smälter in i verkligheten. Foto: Magic Leap

Sedan Google deltog i en investering på en halv miljard dollar i bolaget Magic Leap har ryktena gått varma. Här är en rapport om företagets teknik som får dig att tro att monstren som dansar framför dig är verkliga.

Magic Leap är bolaget alla talar om inom AR – augmented reality eller förstärkt verklighet.

Glöm Google Glass. Tänk mer Microsofts nyligen presenterade Hololens som visar 3d-bilder framför dig, inplacerade i verkligheten.

Men Magic Leap tycks ha nått ännu längre.

Företaget har varit mycket hemlighetsfullt, trots den stora uppmärksamheten då Google tillsammans med några andra aktörer investerade 542 miljoner dollar i Magic Leap i oktober 2014. Men nu har nyhetssajten MIT Technology Review gjort ett besök hos företaget och berättar om upplevelsen.

"Jag stirrar storögt genom ett par linser monterade i vad som ser ut som byggnadsställningar som tornar upp sig över mitt huvud och innehåller en massa elektronik och linser. Det är en tidig prototyp av företagets teknik för så kallad cinematisk verklighet, som gör det möjligt för mig att tro att det muskulösa odjuret med ett vresigt uttryck och två par svängande armar faktiskt är i rummet med mig, svävande omkring två meter i framför mitt ansikte (...) Nu är han cirka 75 centimeter från mina ögonglober och trots att jag har gjort honom till fickformat ser han ungefär lika verklig ut som ett monster kan göra – han verkar ha grov hud, muskulösa lemmar, och djupt liggande pärlformade ögon. Jag sträcker ut min hand för att ge honom något att gå på, och jag svär att jag känner ett stickande i min handflata i väntan på att hans små fötter trycker sig ner in den", skriver Technology Reviews reporter Rachel Metz.

Prototypen är alltså ganska klumpig, även om resultatet tycks imponerande, och utmaningen för Magic Leap är nu att göra tekniken mindre.

Läs mer på Technology Review.

Mats Lewan

Mer om: Magic Leap

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt