LG:s nya vapen: Jätteskärm – på superliten yta

2017-03-01 13:20  
LG:s nya telefon G6 har Android som operativsystem och är bland annat utrustad med dubbla kameror – och en riktigt imponerade högupplöst skärm. Foto: Kalle Wiklund

MWC. Stor skärm på en imponerande liten yta är i fokus när LG tar upp kampen mot Samung och Apple med sin nya toppmodell G6.

I takt med att skärmarstorlek på mobiler ökar har också mobilerna blivit betydligt större sett till deras mått.

När LG visar upp sin senaste flaggskeppsmodell på mobilmässan MWC i Barcelona är det framför allt en sak som sticker ut jämfört med konkurrenterna.

Telefonen, som är vattentät och byggd i aluminium, har en jätteskärm på 5,7 tum med upplösningen 2880 x 1440 bildpunkter och bildformatet 18:9.

Konkurrenternas mobiler har skärmar i samma storlek, men LG har lyckats klämma in skärm och chassi en yta som mäter 148, 9 x 71,9 x 7,9 millimeter. Det innebär att telefonen är betydligt mindre än Iphone 7 Plus – med en 5,5 tumskärm och ett mått på 158,2 x 77,9 x 7, 3 millimeter.

Läs fler artiklar från Mobile World Congress här!

LG slår även ärkerivalen Samsung, vars nuvarande flaggskeppsmobil Galaxy S7 Edge mäter 150,9 x 72,6 x 7,7 mm, med en skärm på 5,5 tum.

Om detta räcker för att locka konsumeterna att välja LG framför konkurrenterna återstår att se. LG G6 släppas på marknaden i vår, men det är i skrivande stund oklart om telefonen kommer till Sverige.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt