LG:s nästa steg – kamera med 16 linser

2018-11-26 15:55  
Grafik av Letsgodigital av LG:s patent. Foto: LG/Letsgodigital

LG var en av de första tillverkarna att utveckla mobiltelefoner med dubbla kameror, och nu kan det sydkoreanska företaget vara redo att ta konceptet ett steg längre. Eller snarare, sexton steg, längre.

LG har nyligen fått ett patent beviljat på en mobilkamera med 16 kameralinser, en så kallad hexadecimal kamera, skriver Letsgodigital.

I kameran är linserna placerade i olika vinklar för att kunna fota från flera perspektiv vid ett och samma tillfälle. Från en fast position ska en bild kunna sättas ihop av flera linsers perspektiv, vilket kan kombineras till en rörlig bild.

Läs mer: Här är allt vi vet om nya vikbara mobilen Samsung Galaxy F

Användare ska även kunna manipulera foton genom att fotografera objekt från flera vinklar och sedan sätta ihop dem, för att på så sätt skapa en nära 3d-aktig effekt.

Telefonen är också utrustad med en blixt och spegel på baksidan som ska användas för att lättare kunna använda telefonens många linser i ett porträttläge.

Christoffer Bertzell

Mer om: LG Mobilkamera

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt