LG-mobil med bananform

2013-10-29 13:27  

LG G Flex är LGs svar på Samsungs krökta mobil, där LG väljer att kröka skärmen vertikalt, som en banan.

Rykten om mobiler med böjda skärmar har cirkulerat en längre tid, och för några veckor sedan presenterade Samsung sin modell Galaxy Round, en mobil som är krökt horisontellt. Nu visar LG sin variant, och har valt att kröka den vertikalt.

Enligt LG är denna lösning bättre, eftersom mikrofon och högtalare anpassas till mun respektive öra vid samtal. Förutom det påstås den böjda mobilen ligga bättre i handen och kunna slinka ner i bakfickan på ett par byxor.

Hålls mobilen i horisontalläge ska den 6 tum stora skärmen ge en liknande känsla som Imaxbiografer. I vissa videofunktioner öppnar man upp skärmen i maxläge genom att med fingrarna dra isär en ridå, ungefär som på bio.

Skärmen har upplösningen 1280 x 720 pixlar, alltså mindre än Galaxy Round, som har 1980 x 1080.

Processorn i G Flex är Qualcomms Snapdragon 800 med frekvensen 2,26 GHz. Arbetsminne 2 Gbyte och lagringsminne 32 Gbyte. Baksidan påstås vara tillverkad av ett material som själv reparerar repor. Här finns en 13 megapixelkamera, på skärmsidan sitter en 2,1 megapixelkamera.

Stöd för LTE, umts och gsm finns, liksom wlan 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0 och NFC.

Operativsystemet är Android 4.2.2. Det inbyggda batteriet har kapaciteten 3500 mAh.

G Flex kommer att lanseras på den koreanska marknaden under november. Ännu finns inga uppgifter om priser eller när mobilen letar sig ut på exportmarknaden.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt