Lätt att överlista flygplatskontroll

2014-12-22 09:26  

Att smuggla med sig vapen eller andra förbjudna föremål in förbi säkerhetskontrollerna på Frankfurts flygplats kan vara lättare än vad man tror, är den oroande slutsats EU-utredare dragit.

Utredarna försökte smuggla med sig olika föremål in genom kontrollerna och hälften av gångerna lyckades de också, enligt tyska tidningen Bild.

Säkerhetshålen ska huvudsakligen ha berott på bristande personalutbildning och rapporten som utredarna skrivit pekar på anställdas oförmåga att korrekt tolka röntgenbilder på handbagage.

EU-kommissionen, som står bakom rapporten, vill inte kommentera saken till Bild. Men enligt tidningen hotar kommissionen att omklassificera Frankfurt som en icke-Schengen-flygplats om brister upptäcks på nytt, vilket i sin tur skulle innebära tuffare säkerhetskontroller för passagerare på väg till andra EU-länder.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt