Läsarna vill delta i artikelskrivandet

2010-11-22 13:15  
Arianna Huffington

60 procent åsiktsbloggar fyller Huffington Post, näst största nyhetssajten i USA. Lyssna själv på chefredaktörens tankar om att läsarna vill delta i artikelskrivandet.

Arianna Huffington är medgrundare och chefredaktör för nyhetssajten Huffington Post,  som på bara fyra år blivit den näst största nyhetssajten i USA.  Etta är fortfarande New York Times.

Huffington Post har 22,5 miljoner unika besökare per månad,enligt analysföretaget Comscore.

Det är  drygt tio miljoner färre än New York Times. Men 40 procent fler än Washington Post.

 

Sajten innehåller 20 procent raka nyheter och 20 procent vinklade men faktabaserade egna nyheter medan resterande 60 procent består av åsiktsbloggar.

 

Telekombolaget Ericsson har intervjuat Arianna Huffington om hur hon ser på mediavärlden år 2020. Intervjun är en av många personer som Ericsson valt att fråga om hur världen ser ut 2020.

Arianna Huffington vill inte försöka förutspå så långt in i framtiden. Men beskriver sin syn på dagens media.  Bland annat anser hon att dagens läsare, tittare och lyssnare inte bara vill konsumera nyheter, utan vill vara med och skapa artiklarna.

Lyssna själv på 3 minuter Arianna Huffintgton.

 

Mer om: Ericsson Blogga

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt