Läckan visar Sonys nya Xperia-telefoner

2018-02-24 19:07  

MWC. Här är bilderna på Xperia XZ2 och Xperia XZ2 Compact.

Mjukare linjer och en skärm som utnyttjar en större del av telefonens framsida gör att Sonys nya Xperia-telefoner påminner mer om sina konkurrenter än om sina äldre syskon. Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact ska inte visas förrän på måndag morgon, då Sony håller sin presskonferens på MWC, men i vanlig ordning har Venture Beat-reportern Evan Blass förekommit händelserna.

Xperia XZ2 och XZ2 Compact har många likheter med varandra. Under skalen på dem båda sitter Qualcomms nya Snapdragon 845-processor och båda är begåvade med operativsystemet Android Oreo. De har utrustats med en kamera på 19 megapixel och med en 1,8-bländare. Kameran kan spela in i både 4k-upplösning och HDR. Och de har båda fingeravtrycksläsare på baksidan.

De skiljer sig däremot i storlek. XZ2 har en skärm på 5,7 tum medan Compact-modellen får nöja sig med 5 tum. En annan intressant skillnad är att XZ2-modellen har någon form av haptisk återkoppling som kan synkas med telefonens stereoljud. Just det där kan vara det Sony så kryptiskt hintat om i marknadsföringen inför MWC. Huruvida det har något praktiskt värde eller snabbt kan avfärdas som en gimmick lär vi kunna bedöma efter Sonys presskonferens på måndag morgon.

Peter Ottsjö

Mer om: Xperia MWC

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt