Koreanska Uber blir nätbank

2015-12-01 11:17  
Foto: Helen Ahlbom

Sydkoreas framgångsrika motsvarighet till Skype, Whatsapp och Uber öppnar nätbank utan kontor.

Nästa år öppnar mobiltjänstföretaget Kakao en nätbank, utan ett enda bankkontor, om Sydkoreas finansiella regleringsmyndighet står fast vid sitt preliminära godkännande. Bakom Kakao står ett tiotal partners, bland annat kinesiska Tencent, Ebay och Kookmin Bank.

Ny Teknik besökte bolaget 2013. Kakao lanserade sin första app för fem år sedan, och har sedan dess pumpat ut mängder av nya tjänster. Bolaget började med Kakao Talk med vars hjälp man kunder tala och skicka meddelande gratis i mobilen. Sedan lanseras tjänsten som kombinerade olika datorspel med möjligheten att dela med sig av tävlingsresultat och rankninglistor med vännerna på Kakao Talk. Och så kom tjänsten ”Gift”, där man kan bjuda en kompis på kaffe, och ”Plus Friend”, där företag kan erbjuda rabatter och presenter.

Mobiltjänstbolaget har också lanserat Kakao Taxi, som har 180 000 registrerade förare och samlat på sig 37 miljoner taxiresor under de sju månader som tjänsten funnits.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

 

Mer om: Uber

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt