Konkurrent till <br/>Spotify i trubbel

2010-08-24 14:35  

Musiktjänsten Playlist.com – en konkurrent till svenska Spotify – ser ut att ha en besvärlig framtid. Företaget befinner sig i rekonstruktion, men skulderna är långt större än tillgångarna.

Med tillgångar på 17 miljoner kronor och skulder till de fyra stora skivbolagen på 190 miljoner kronor ser det mörkt ut för Playslist.com. Det rapporterar Cnet News som tagit en titt på dokumentation för företaget.

För några veckor sedan ansökte Playlist.com för ett slags konkursskydd – så kallat chapter 11 – för att försöka komma på fötter igen, men sitationen ser besvärlig ut.

Liksom Spotify har Playlist erbjudit reklamfinansierat musiklyssnande. Den stora skillnaden är dock att Playlist satte igång utan avtal med skivbolagen som därför stämde musiktjänsten.

När avtalen till slut skrevs på verkar det ha varit för sent – Playlist har inte haft råd att betala licensavgifterna.

Till det kommer ett par besvärliga byten av vd.

Cnet News rapporterar att tjänsten under 2008 hade 45 miljoner registrerade användare och 20 miljoner unika användare i månaden. Antalet anställda 2009 var 45, mot 15 idag.

Playlist söker nu nytt kapital, men risken är stor att det slutar med konkurs.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt