Knäckt mobil ledde till misstänkta terrorister

2016-04-18 11:39  
Offer för terrordådet i Belgien hedras. Foto: All Over Press Foto: All Over Press

Fem misstänkta terrorister har gripits i Storbritannien. Det skedde sedan amerikanska cyberexperter lyckats knäcka en mobil, kopplad till "mannen i hatten".

Enligt The Sun har fem personer gripits i Birmingham och på flygplatsen Gatwick. Samtliga är misstänkta för att ha planerat terrordåd i Birmingham.

I en mobil som kopplas till "mannen i hatten" eller Mohamed Abrini - en av personerna som bedöms ligga bakom terrordådet på Bryssels flygplats - finns bilder på olika platser i Birminghams stadskärna.

The Sun uppger att spaningsgenombrottet kom sedan polisen fått hjälp av amerikanska experter att knäcka dussintalet krypterade meddelanden i mobilen.

Övervakningen ska dock ha påbörjats redan efter att ledaren för Parisattentaten Abdelhamid Abaaoud skjutits ihjäl i en polisrazzia. Också han hade bilder av Birmingham i mobilen. 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt