Klart: Huawei säljer budgetmärket Honor

2020-11-17 08:40  
Huawei på väg sälja lågpristelefonen Honor. Arkivbild. Foto: Alastair Grant/AP/TT

Kinesiska telejätten Huawei har sålt sitt budgettelefonmärke Honor. Köpare är ett konsortium med över 30 återförsäljare och representanter, där bland annat bolagets hemstad Shenzhen ingår.

(Texten är uppdaterad)

Affären kommer i spåren av USA:s sanktioner mot Huawei, vilket tvingar bolaget att fokusera på mer avancerade telefoner och företagsinriktade affärer.

"Honor gör det här för att säkerställa dess överlevnad", skriver Huawei i ett uttalande.

Varumärket Honor säljer sina telefoner i Kina via egna hemsidor och tredjepartssäljare.

Huawei tvåa efter Samsung

De nya ägarna skriver i ett uttalande att köpet kommer att genomföras via ett nytt bolag som har fått namnet Shenzhen Zhixin New Information Technology.

Ingen av parterna har offentliggjort köpeskillingen, men förra veckan uppgav en källa till nyhetsbyrån Reuters att Huawei planerade att sälja Honor för motsvarande 130 miljarder kronor. Då uppgavs också telefondistributören Digital China vara en ledande part i konsortiet, men källan säger nu att Digital China inte är med i köpet.

Huawei är världens näst största tillverkare av smarta telefoner efter sydkoreanska Samsung.

Mer om: Huawei Honor

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt