Klart att Yahoo köper Tumblr

2013-05-20 14:43  

Ryktena stämde. Internetbolaget Yahoo köper den snabbväxande bloggplattformen Tumblr för motsvarande drygt sju miljarder kronor.

"Vi lovar att inte klanta till det" (we promise not to screw it up), skriver Yahoos vd Marissa Mayer - på Tumblr - i en kommentar riktad till de Tumblr-användare som vädrat sin oro för vad affären kommer att innebära.

I ett pressmeddelande skriver Yahoo att Tumblr ska fortsätta att drivas självständigt, som ett fristående företag. Bloggplattformens grundare David Karp kvarstår som vd.

Enligt Reuters går ungefär en femtedel av Yahoos kassa åt till köpet, som är det klart största sedan Mayer tog över vd-posten i juli i fjol.

Yahoo uppger att Tumblr har över 300 miljoner unika besökare i månaden, och att 120 000 personer registrerar sig varje dag. Genom affären väntas Yahoo få över en miljard unika besökare i månaden, en ökning med 50 procent, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Reuters skriver att köpet ger Yahoo en välbehövlig plattform inom sociala medier, och en möjlighet att nå en yngre publik.

Köpet väntas slutföras under andra halvåret i år.

TT / Ny Teknik

Mer om: Yahoo Tumblr

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt