Digitalisering

Klarnas nya drag: Mikrobetalningar

Digital visionär. ”Det mest fantastiska med digitaliseringen är hur den kan driva transparens och vara en kraft för demokrati. Men Sverige har en del kvar, till exempel när det gäller att tala om vart skattepengarna inom kommun och landsting går”, säger Sebastian Siemiatkovski på Klarna. Foto: Jörgen Appelgren

Klarna är på väg in i USA och hoppas på att gräva guld. Digital Teknik har träffat vd:n och medgrundaren Sebastian Siemiatkowski som öppnar för en börsnotering och berättar om breddningen mot mikrobetalningar.

Publicerad

Från hyllad startup och framgångssaga i klass med Skype och Spotify till bespottad fakturakrängare. Det senaste året har inneburit stora svängningar för Klarna.

Det var i en uppmärksammad artikelserie i Svenska Dagbladet i våras som det framkom att många är uppriktigt förbannade över fakturautskicken från Klarna. Att det inte bara handlade om en skandaliserande tidningsartikel bekräftas vid samtal med vänner och bekanta, många säger att de är irriterade över påminnelsefakturor som man uppfattar som orättvisa.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här