Klarna tar in miljardbelopp: ”Det är ett styrkebesked”

2022-07-11 15:57  
Klarna med vd Sebastian Siemiatkowski utmanas av Apple. Arkivbild. Foto: Axel Hilleskog/SvD/TT

Pressade betaljätten Klarna tar in 800 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda. Tillskottet gör att bolagets värde uppgår till 6,7 miljarder dollar – motsvarande 71 miljarder kronor.

Värderingen kan låta hög men ska jämföras med 390 miljarder kronor som bolaget uppgavs vara värt förra året. Sedan dess har dock yttre omständigheter bidragit till ett rejält ras och Klarna skriver i ett pressmeddelande att tillskottet sker under "värsta möjliga omständigheter som drabbat aktiemarknaden sedan andra världskriget med hög inflation, stigande räntor och oro för en recession".

Klarna har precis som många andra tillväxtbolag pressats kraftigt den senaste tiden och tillskottet ska nu användas till fortsatt expansion i USA enligt bolaget.

"Det är ett styrkebesked för Klarna att under den största nedgången för den globala aktiemarknaden på 50 år så har investerare ändå sett vår starka position och fortsatta utveckling att revolutionera banksektorn", skriver vd:n Sebastian Siemiatkowski i pressmeddelandet.

Bland investerarna märks bland annat Kanadas största pensionsfond liksom Abu Dhabis investeringsfond Mubadala.

Mer om: Klarna

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt