King: Svårt hitta spelutvecklare till nya studion

2015-09-11 09:41  
King behöver rekrytera ytterligare ett 30-tal spelutvecklare till Genesis, som spelbolagets nya studio kallas. Foto: Jörgen Appelgren

Spelbolaget King öppnar studion Genesis på Kungsgatan i Stockholm i november. Rekryteringen pågår för fullt.

Spelbolaget King med kända titlar som Candy Crush har växtverk. Bolaget har 1 500 anställda, varav 500 i Sverige, men behöver fler. Spelutvecklingen sker nio olika platser världen över. Bland annat för att kunna rekrytera bra kompetens, men också för att säkerställa att utvecklingen sker i små självständiga grupper.

I november öppnar King sin nya spelstudio i Stockholm. De nya lokalerna ligger på Kungsgatan och rymmer 100 arbetsplatser.

Omkring 50-60 av utvecklarna från studion på Sveavägen kommer att flyttas dit. Men King räknar också med att behöva rekrytera ytterligare ett 30-tal spelutvecklare till Genesis, som den nya studion kallas.

På Genesis kommer man enbart arbeta med helt nya spelidéer.

Enligt Åsa Bredin, Kings utvecklingschef i Stockholm, har det varit svårt att få tag i rätt kompetens.

- Ungefär en tredjedel av de 40 utvecklare vi anställt senaste året har flyttat hit från andra länder. Ända från Brasilien, säger hon.

Åsa Bredin vill ha en blandning av erfarenheter och ser gärna att fler kvinnliga utvecklare söker tjänsterna. På King är 27 procent av de anställda kvinnor, men andelen är lägre bland spelutvecklarna.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Mer om: King

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt