Kenneth Karlberg får lämna Telia Sonera

2010-02-24 10:45  
Kenneth Karlberg Foto: Victor Brott

Kenneth Karlberg, som varit chef för affärsområdet Mobilitetstjänster, lämnar Telia Sonera, efter mer än tio år i koncernledningen. Telia Soneras vd Lars Nyberg är ovanligt hård i sin kommentar.

– Kenneth Karlberg har under många år bidragit till att utveckla den mobila affären i TeliaSonera på ett framgångsrikt sätt, säger först Lars Nyberg i sin skriftliga kommentar, men fortsätter sedan:

-För att kunna utveckla bolaget vidare behöver vi dock ändra beteenden och tydligare agera som ett företag. I en sådan process behöver man ibland byta ledarprofiler. Därför lämnar Kenneth Karlberg sin befattning.

Kenneth Karlberg har jobbat på Telia Sonera i 23 år, varav mer än tio år i koncernledningen.

Efterträdare blir Håkan Dahlström, som tidigare ansvarat för mobilnäten i Sverige, men som den senaste tiden varit chef för bredbandstjänster.

Han får beröm av Lars Nyberg:

– Håkan Dahlström har gjort ett utmärkt jobb för affärsområde Bredbandstjänster och dessförinnan som chef för den mobila affären i Sverige. Lönsamheten har förbättrats och det tvärfunktionella samarbetet har utvecklats, samtidigt som medarbetarengagemanget stärkts.

Anders Gylder, ställföreträdande chef för affärsområde Bredbandstjänster efterträder Håkan Dahlström. Men han stannar bara året ut.

Sedan efterträds han av Malin Frenning, som idag är chef för Wholesale och International Carrierverksamheten.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt