Jens Nylanders försvarstal

2005-11-11 08:05  

- Jag gör rätt för mig, skriver entreprenören Jens Nylander i ett försvarstal efter edgångssammanträdet i samband med konkursen för hans företag Jens of Sweden.

Jens Nylander.
- Jag hängs ut som någon som försöker smita och skadar andra, när jag egentligen gör allt för att finnas kvar och hjälpa både personal, partners och hundratalskunder som får fortsatt service, skriver Jens Nylander i ett pressmeddelande.

Mp3-spelarföretaget Jens of Sweden begärdes i konkurs den 21 september i år. Bouppteckningen visade att skulderna översteg tillgångarna med 4 miljoner kronor.

Men Jens Nylander hävdar att han inte smiter från några skulder.

1. Den största skulden är till banken - en personlig borgen på 1,5 miljoner kronor. Den kommer att betalas, säger Jens Nylander.

2. Tullens fordran på 1 miljoner kronor består till största delen av mervärdesskatt. Tullen har goda möjligheter att få ersättning.

3. 162.000 kronor är fakturor från fyra fordringsägare för vilka kreditfakturor inkommit. De är således inte längre fordringar.

4. Den privata organisationen Copyswedes krav på 900.000 kronor i kassettersättnng är den som förlorar stora pengar i konkursen.

5. Även Posten och UPS riskerar tyvärr att förlora några hundra tusen kronor, pengar som jag naturligtvis kommer att göra allt för att försöka kompensera dem för i min fortsatta verksamhet, skriver Jens Nylander.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt