Japan väljer LTE

2008-04-01 08:45  

Samtliga japanska mobiloperatörer väljer tekniken LTE för nästa generation mobiltelefoni. Det är den teknik som Ericsson valt att satsa på för framtiden.

Två av Japans ledande mobiloperatörer, NTT DoCoMo och Softbank, har redan bestämt sig för att satsa på LTE för nästa generation mobiltelefoni. De använder idag tekniken wcdma och dess trimmade variant hspa.

Men den tredje stora operatören KDDI valde 3G-tekniken cdma2000 som skiljer sig från wcdma-tekniken. Det betyder att kunder som velat byta operatör också måste byta mobiltelefon.

Inför valet av teknik till nästa generation mobiltelefoni, 4G, har enligt nyhetsbyrån Kyodo operatören KDDI valt samma teknik som NTT DoCoMo och Softbank, nämligen LTE, Long Term Evolution.

Med den tekniken blir det på sikt möjligt med nedladdningshastigheter i gigabit-klassen. Ericsson har beslutat att enbart satsa på LTE för 4e generationens mobiltelefoni. Flera konkurrenter förespråkar den alternativa tekniken wimax.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt