J-Domes halvsfär till Dreamhack

2008-09-12 14:06  
J-Domes halvsfäriska skärm till Dreamhack

Omåttligt populära spelserien Singstar får en ny helsvensk uppföljare: Abbas mest kända hits släpps lagom till julledighetens karaokeaftnar.

Trots att Singstarär en försäljningssuccé med 13 miljoner sålda exemplar i Europa kan det inte mäta sig med Abbas skivförsäljning genom åren. Totalt har 370 miljoner Abba-album sålts över hela världen.

Singstar: Abba släpps i jul och behöver kanske ingen draghjälp för marknadsföringen, men får det ändå. Soundtracket till filmen som just nu går på biograferna har redan sålts i tre miljoner exemplar.

Nästa upplaga av Guitar Heromed undertiteln World tour fortsätter profilera sig hårt genom creddigast tänkbara rockn roll-samarbeten. Senaste artisten i ett redan mustigt startfält är Wayne Kramer från legendariska Detroitbandet MC5. Nyinspelningen av Kick out the James för Guitar hero world tour sker på 40-årsdagen av låtens ursprungliga studioinspelning.

Klart för spelet är även Sex Pistols Pretty Vacant och Motörheads blytunga Overkill från albumet med samma namn.

Bakprojektions-projektetJ-Dome, som ni kunde läsa först om i Ny Teknik, har sålts i ett första exemplar. Egentligen ville inte skaparen John Nilsson göra sig av med sin prototyp men budet på 45.000 var bra liksom ändamålet: kunden är Dreamhack och planen är att J-Dome nu ska gå runt på de olika Dreamhack-event som sätts upp i Sverige.

John Nilsson har även inlett ett samarbete med textilhögskolan i Borås för att se om man kan sticka den halvsfär som utgör visningsytan i J-Dome. Som en alternativ lösning tittar John Nilsson även på möjligheten att gjuta en sfär i krympplast.

Telia gör sinegen modell för att sälja spel med fokus på barnfamiljer som vill ha kontroll över kostnaderna för sitt spelande.

Två paket lanseras: Family för 99 kronor i månaden som ger tillgång till 174 spel och Premium för 189 kronor med ett ökat utbud till 274 spel.

Men det är inte de senaste och hetaste speltitlarna som finna att tillgå i butiken. Heroes of might and magic såg dagens ljus 2003 och den version av Colin Mcrae som presenteras är av årsmodell 2005. Fler kända titlar som Hitman, Splinter Cell och Tomb Raider 6 finns i det dyrare premiumpaketet medan familypaketet fokuserar mer på lättsammare casualunderhållning.

Roger Rosenlund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt