Izettle vill dra in två miljarder på börsnotering

2018-05-08 10:11  
Foto: Izettle

Det snabbväxande Stockholmsbaserade fintech-bolaget Izettle siktar på en notering på Stockholmsbörsen i år. Bolaget vill dra in två miljarder kronor i samband med noteringen.

Izettle, som säljer mobila betalningssystem och affärsplattformar till småföretag, har redan förberett sig inför beskedet med en ansökan om notering till Nasdaq Stockholm. Börsoperatören har gett grönt ljus förutsatt att sedvanliga villkor är uppfyllda, enligt Izettle.

”Beroende på marknadsförhållanden förväntas noteringen ske under 2018”, skriver Izettle i ett pressmeddelande.

”Bolaget planerar en kapitalanskaffning av ungefär 2 miljarder kronor i samband med börsintroduktionen”, tillägger bolaget.

Grundades 2010

Izettle har sedan det grundades av 2010 etablerat sig som leverantör av kassasystem och e-handelsplattformar för småföretag i Norden, Storbritannien, Spanien, Mexiko och Brasilien. Den största konkurrenten är i dagsläget det redan börsnoterade amerikanska företaget Square, grundat av Twitter-skaparen Jack Dorsey.

Läs mer: Izettle tar in 40 miljoner euro – satsar på ai

De båda bolagen konkurrerar bland annat direkt om den brittiska marknaden.

”Noteringen kommer att möjliggöra bättre tillgång till kapitalmarknader för att underlätta vår fortsatta tillväxt och stärka vår identitet gentemot handlare, nyckelaffärspartners och i rekryteringen av nya talanger”, skriver medgrundaren och vd:n Jacob de Geer i en kommentar.

Redo för börsen

Även styrelseordföranden och medgrundaren Magnus Nilsson tycker bolaget är redo för börsen.

”Vi är väl positionerade för att fortsätta vår tillväxtresa och den planerade börsintroduktionen kommer att möjliggöra för nya aktieägare att bli en del av Izettles framgång”, skriver Magnus Nilsson i en kommentar.

I fjol ökade Izettles nettoomsättning med drygt 50 procent och målet är tillväxt på 40 procent årligen framöver. Bolaget, som gjorde en rörelseförlust (justerad ebitda) på 232 miljoner kronor i fjol räknar med att kunna leverera ett positivt rörelseresultat om cirka två år.

Mer om: Izettle

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt