Izettle tar in 40 miljoner euro – satsar på ai

2017-12-13 15:41  
Vi tror att det är viktigt att småföretag också kommer med på ai-tåget, säger Johan Bendz, strategi- och kommunikationschef på Izettle. Foto: Linus Sundahl-Djerf

En färsk mångmiljon-investering ska hjälpa Izettle att öka takten i utvecklingen av nya ai-baserade tjänster för småbolag.

Betalföretaget Izettle – 33-listevinnare 2010 – är en av de klarast lysande stjärnorna bland unga svenska teknikbolag.

Företaget har hittills 1,9 miljarder i riskkapital. Nu tar Izettle en ny kapitalinjektion på 40 miljoner euro, motsvarande drygt 396 miljoner kronor. Rundan leds av riskkapitalbolaget Dawn och Fjärde AP-fonden, och stöds av befintliga investerare.

Läs mer: Dags att nominera till 33-listan 2018

Det nya riskkapitalet ska framför allt användas till två saker: Att växa snabbare samt öka takten i utvecklingen av nya produkter.

När det gäller nya produkter är artificiell intelligens i form av maskininlärning ett särskilt intressant område för Izettle.

- Vi tror att det är viktigt att småföretag också kommer med på ai-tåget, både för dem och för samhällsekonomin i stort, även om de inte sitter på samma mängder data som storföretag, säger Johan Bendz, strategi- och kommunikationschef.

Läs mer: Izettles nya tjänst ska hjälpa småföretagare

När får vi se nya Izettleprodukter med integrerad ai?

- Det är för tidigt att lova specifika produkter vid specifika tillfällen men accelererad produktinnovation är ett fokusområde i vår tillväxtplan.

Tidigare i höstas fick Izettle in 30 miljoner euro i lån av Europeiska investeringsbanken – pengar som delvis är öronmärkta för forskning och produktutveckling inom artificiell intelligens.

Kalle Wiklund

Mer om: Izettle

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt