Izettle tar in 40 miljoner euro – satsar på ai

2017-12-13 15:41  
Vi tror att det är viktigt att småföretag också kommer med på ai-tåget, säger Johan Bendz, strategi- och kommunikationschef på Izettle. Foto: Linus Sundahl-Djerf

En färsk mångmiljon-investering ska hjälpa Izettle att öka takten i utvecklingen av nya ai-baserade tjänster för småbolag.

Betalföretaget Izettle – 33-listevinnare 2010 – är en av de klarast lysande stjärnorna bland unga svenska teknikbolag.

Företaget har hittills 1,9 miljarder i riskkapital. Nu tar Izettle en ny kapitalinjektion på 40 miljoner euro, motsvarande drygt 396 miljoner kronor. Rundan leds av riskkapitalbolaget Dawn och Fjärde AP-fonden, och stöds av befintliga investerare.

Läs mer: Dags att nominera till 33-listan 2018

Det nya riskkapitalet ska framför allt användas till två saker: Att växa snabbare samt öka takten i utvecklingen av nya produkter.

När det gäller nya produkter är artificiell intelligens i form av maskininlärning ett särskilt intressant område för Izettle.

- Vi tror att det är viktigt att småföretag också kommer med på ai-tåget, både för dem och för samhällsekonomin i stort, även om de inte sitter på samma mängder data som storföretag, säger Johan Bendz, strategi- och kommunikationschef.

Läs mer: Izettles nya tjänst ska hjälpa småföretagare

När får vi se nya Izettleprodukter med integrerad ai?

- Det är för tidigt att lova specifika produkter vid specifika tillfällen men accelererad produktinnovation är ett fokusområde i vår tillväxtplan.

Tidigare i höstas fick Izettle in 30 miljoner euro i lån av Europeiska investeringsbanken – pengar som delvis är öronmärkta för forskning och produktutveckling inom artificiell intelligens.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt