It-startupen tar sikte på Jakarta

2017-07-13 10:05  
Transiro med vd Tobias Beckman siktar på Jakarta (bilden är ett montage). Foto: Pixabay/Transiro

Jakarta stad väljer att testa svenska Transiros Uber-inspirerande system för bussar. Slår det väl ut kan det införas på stadens samtliga 23 bussterminaler.

Transiro startade i maj 2015 och har utvecklat ett administrativt molnbaserat system för orderhantering av bussar, inklusive en mobil-app för förarna vilket möjliggör positionering av bussflottan. Vd Tobias Beckman beskriver systemet som ett Uber för kollektivtrafiken.

Det Stockholmsbaserade bolaget, med utvecklingsavdelning i Indien, har nu kommit överens med Indonesiens huvudstad Jakarta om att testa systemet på en av stadens bussterminaler. Pilotprojektet startar nu i juli och om det slår väl ut kommer systemet införas på stadens samtliga 23 bussterminaler. Transiro uppskattar det möjliga ordervärdet till mellan 6 och 8 miljoner kronor.

– Terminalen där testet äger rum är toppmodern och nästan helt nybyggd. Att Transiro kan vara med och erbjuda den senaste tekniken till deras arbete är en större milstolpe än någon av oss kunnat föreställa oss, säger Tobias Beckman.

Att företaget tar sikte på en så fjärran marknad förklarar han med att Indonesien förväntas bli världens sjunde största ekonomi 2030 och att landet ligger långt fram inom teknik och infrastruktur.

Företaget har i dagsläget 14 medarbetare, inklusive konsulter, och omsatte i fjol drygt 3 miljoner kronor.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL