It-problem i Norrbotten – operationer ställs in

2021-09-22 11:08  
Region Norrbotten tvingas ställa in planerade operationer efter ett driftstopp som skapat problem i datasystemet. Arkivbild. Foto: Isabell Höjman/TT

Ett driftstopp skapar stora problem i region Norrbotten eftersom vårdpersonalen inte kommer åt patienternas journaler, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten.

Regionen ställer därför in de flesta planerade operationerna och tandvårdsbesöken under onsdagsförmiddagen. Akutmottagningen kommer fortsatt att ta emot akuta patienter.

Bakgrunden är de it-störningar som drabbade vårdens datasystem på tisdagen. I samband med ett planerat driftstopp under natten uppstod nya problem och en felsökning pågår för att reda ut vad som hänt. Det finns ingen prognos för när felet kan vara avhjälpt.

Region Norrbotten drabbades av liknande it-problem för drygt en vecka sedan, då det inte gick att komma åt journaler, labbsvar, EKG eller röntgen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt