Irländsk startup kartlägger semestermål som funkar för alla

2016-03-10 11:17  
Foto: Pixabay

Nya webbplattformen visar vilka resmål som är anpassade för funktionshindrade.

Det irländska företaget Access Earth skapades efter att grundaren, Matt McCann, själv haft semesterupplevelser där hotell utlovade "tillgänglighet", fast de i själva verket hade flera trappsteg till entrén och allt för smala dörrar för att komma in med en rullstol. McCann, som har en cp-skada och tar sig runt med hjälp av en rullator, såg att det fanns ett behov att fylla, skriver skriver Mashable. Så skapades Access Earth som i dag är en webbplattform där man kan söka hotell och boenden, shopping, sevärdheter och restauranger på en karta över hela världen. Tanken är att användare själva ska fylla på med uppgifter. Än så länge är tjänsten i startskedet, men så småningom är planen att det även ska bli en app, säger Matt McCann.

Access Earths idé liknar den mer etablerade sajten Accomable, som också har tillgänglighet i fokus, men enbart riktar in sig på hotell och boenden.

Att det finns ett behov av tjänster riktade speciellt till personer med funktionsnedsättning märks också på en annan startup, franska biluthyrningsappen Wheeliz, som ska göra det lättare för bilägare som har fordon som är funktionshinderanpassade att hyra ut dem när de inte används. Grundaren till Wheeliz, Charlotte de Vilmorin som själv är rullstolsanvändare, fick idén till tjänsten under en resa till Florida där hon hade väldigt svårt att hitta en anpassad bil att hyra. När hon till slut fick tag på en var den väldigt dyr.

Wheeliz finns i flera större franska städer som Paris, Nantes och Bourdeaux, och företaget planerar att expandera utomlands.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Elsa Persson

Mer om: Mobilapp

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt