Iphonetelefoner kan vara avlyssnade

2016-08-26 07:56  
Foto: Pixabay

Ett spionprogram kan avlyssna samtal och läsa mejl.

Mobiltelefoner och surfplattor från Apple kan vara avlyssnade. Avlyssningen görs med hjälp av ett datorprogram som används för att spionera på journalister och dissidenter, skriver Dagens Nyheter, som även refererar till utländska medier som New York Times och Wired.

Det ska vara det israeliska företaget NSO Group som säljer programmet som kan spåra en persons mobil, läsa mejl och sms, spåra samtal och kontakter, ta reda på lösenord och spela in ljud. Programmet, som främst säljs till regeringar, ska kunna ta sig in i Appleprodukter, men kan möjligen också användas på Androidmobiler.

Apple har informerats om saken av Citizen Lab vid Torontos universitet. Efter det har företaget utvecklat skydd och en ny uppdatering av sitt operativsystem. På sin hemsida har företaget nu lagt ut säkerhetsuppdateringar för kunderna att ladda ner, men skriver att man inte diskuterar säkerhetsfrågor förrän en utredning gjorts.

Mer om: Iphone Säkerhet

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt