Iphone slumpas bort i Europa

2008-04-04 12:49  
Iphone för drygt 900 kronor

Från och med måndag 7 april sjunker priset på Apples mobiltelefon Iphone till en fjärdedel av dagens pris i Tyskland. Sannolikt behöver lagren rensas innan 3G-versionen kommer senare i vår.

Tyska operatören T-Mobile, som har ensamrätt till försäljningen i Tyskland, meddelar idag att man sänker priset på den version av Iphone som har 8 gigabyte minne från dagens 399 euro till 99 från måndag.

Priset gäller om man tecknar ett tvåårigt abonnemang, som kostar 89 euro i månaden, mellan den 7 april och 30 juni.

Modellen med 16 gigabyte minne kostar även i fortsättningen 499 euro med ett tvåårigt abonnemang på 49 euro i månaden.

Analytiker gissar att T-Mobile vill rensa lagret av osålda Iphonemobiler inför en väntad lansering av en 3G-versionen av telefonen.

Uppgifter i pressen den senaste tiden har gjort gällande att Apple låtit tillverka över tio miljoner Iphone i 3G-utförande. För att kompensera den ökande strömförbrukningen har mobilen fått en oled-skärm, som är strömsnålare än de lcd-skärmar som oftast används i mobiler idag och som kräver bakgrundsbelysning.

(Korrigerad version, valutan är euro)

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt