Iphone hjälper FBI jaga bovar

2009-12-18 15:21  

Federal polisen FBI ville byta sin klumpiga utrustning för att kontrollera fingeravtryck mot en lätt bärbar. Den blev Iphonebaserad.

USAs federala polis FBI ville ersätta sin tidigare utrustning för att kontrollera fingeravtryck och bilder på efterlysta ute på fältet, en utrustning baserad på en bärbar pc och en fingeravtrycksläsare på sammanlagt 10 kg.

Nist (National Institute of Standards and Technology) åtog sig uppgiften, och började studera hur FBI-agenterna arbetar med den här typen av utrustning ute på fältet.

Önskemålet om en apparat med en tryckkänslig skärm med storleken 3 x 2 tum kunde kopplas till att intelligenta mobiler, smartphones, började bli tillgängliga. Nistforskarna kände sig mycket nöjda med resultatet.

Forskarna förhandlar även med andra säkerhetstjänster om tekniken för mobile ID, ett sätt att identifiera misstänkta på fältet i stället för att ta med dem till en polisstation. Man ska nu integrera fingeravtrycksläsaren i det nyutvecklade demonstrationsprogrammet för mobil identifiering.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt