Intel investerar i bärbart

2011-08-11 10:32  

Intel har en ny strategi för att driva utvecklingen framåt. 300 miljoner dollar ska skapa förutsättningar för en helt ny typ av bärbara datorer.

Chipjätten Intel Corporations har ett investmentbolag kallat Intel Capital. Det bolaget har nyligen lanserat en ny fond på 300 miljoner dollar, motsvarande 2 miljarder kronor, som ska bidra med att leverera bättre användarerfarenhet, längre batteritid och plattare komponenter till Intels senaste vision för bärbara datorer, skriver tekniksajten Techcrunch.

Nyligen presenterade Intel en ny idé för hur bärbara datorer ska se ut. Den nya bärbara datorn kallas för Ultrabook och definieras av framförallt tre egenskaper.
 
Den ska vara tunnare (mindre än 20 millimeter), lättare en de flesta bärbara datorer som idag finns på marknaden och ska kosta runt 7000 kronor för att bli populär.
 
Enkelt utryckt ska Intel ta tekniken från de populära och smidiga läsplattorna och applicera den på en ny typ av bärbar dator.
 
För att lyckas med det här ska Intels nya Ultrabook-fond investera i bolag som bygger både hård- och mjukvara, men som fokuserar på hur användare interagerar med den nya tekniken som är tänkt att finnas i Ultrabook-datorer.
 
Intels investeringar ska pågå i tre till fyra år.
 
Intel Capitals investeringar är värderade till 2,2 miljarder dollar. Investmentbolaget har sedan tidigare särskilda fonder som investerar i länder som Kina, Brasilien, Turkiet och regionen Mellanöstern.
 

Jonas Melzer

Mer om: Intel Ultrabook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt